Inlandse maatjes 3

Inlandse Maatjes

De gevolgen van de zomerfestivals genezen traag maar zeker en de nachten worden weer langer. Tijd om terug uit te varen om wat inlandse maatjes te vangen. En kijk: de eerste mooie oogst is binnen, gevangen in de Bermudadriehoek tussen Gent, Turnhout en Brussel.

Het begin van het schooljaar is in menig gezin reden voor een paniekaanval en kijk: A Slice Of Life schreef er de soundtrack bij. Panic Attack is een van de tracks van de aankomende ep waarover je binnenkort meer leest op deze pagina’s, maar we zijn zo enthousiast over deze post-punkers dat we deze alvast willen delen:

Op 8 september staat A Slice Of Life op Noir Bazar

Ook in onze mailbox gevallen aan het eind van de zomer, is deze nieuwe track van de Brusselse/ Luikse band Thot. Zij namen Now’s The Only Time I Know van Fever Ray onder handen en vormden het om tot een donker elektronisch monster dat je alleen kan tegenkomen in de vochtige stegen van een grootstad.  

Zo mogelijk nog dreigende klinken de noiserockers van Crites. Deze Gentse band brengt binnenkort een eerste album uit vol invloeden van Jesus Lizard en Cop Shoot Cop en echo’s uit Vandal X, Nightwitches, Mong Dosus en Blackup, bands waar de bandleden hun wortels hebben. Voorlopig moeten we het doen met Walls, maar binnenkort komt er al een nieuwe clip voor Damage Control en natuurlijk die plaat die op 12 oktober wordt voorgesteld in NEST te Gent.

3 september 2017
Marc Alenus