Inlandse Maatjes 2018 (8)

Inlandse Maatjes

De vijver ligt toegevroren dezer dagen, maar met de hengel door een zelfgekapt wak, toch twee maatjes gevangen: Jeremy Walch en Condor Gruppe.

Nooit gedacht dat je in Wallonië of Brussel kon surfen, maar afgaande op Bill, de nieuwe single van Jeremy Walch, moeten er toch ergens golven zijn, want Walch klinkt een beetje als het Zuid-Belische broertje van Bleech: heerlijk loom en met verzopen keyboards en nonchalante gitaren. Heerlijk voor op een zonnige zondag of gewoon op elk moment dat je jezelf eraan wil herinneren dat het ook rustig aan kan. 

Deze week vroegen we al uw aandacht voor de komende plaat van Condor Gruppe, maar er was ook nog de clip voor Wanderer en die hebben we nog niet met u gedeeld. De nieuwe, instrumentale single van deze Antwerpenaars klinkt nochtans fantastisch. Hij start als iets van Calexico met een mariachi-trompetje om daarna af te drijven richting Pink Floyd. En zo lijken de ‘Interplanetary Travels’ van deze band ergens te starten nabij het Goldstone Deep Space Communications Complex in de Mojave woestijn. Wij willen mee.

25 februari 2018
Marc Alenus