Inlandse Maatjes 2018 (3)

Inlandse Maatjes

Deze week aan onze Spotifylijst toegevoegd en uit eigen land: Seagulls, Dumont en Lip Service. Drie compleet verschillende bands die elk op hun manier bewijzen hoeveel muzikaal talent er in ons landje zit en die we dan ook maar wat graag opnamen in deze rubriek.

Cara pils, surfboards, een minivan, af en toe een sigaar, zelfgemaakte instrumenten en vooral een intense bromance, dat is in een notendop Seagulls, de band van Sil en Ward Meeus. Het duo bracht in december het album ‘Extended Play’ uit via Starman Records en onderstaande single is daar één van de zonnige tracks uit. Vergeet Xanax en Prozac, zet gewoon dit Give Me A Reason drie keer na elkaar op en de zon breekt door de wolken. Bijwerkingen: spontaan beginnen fluiten, ongecontroleerd overschakelen naar huppelpas en spontaan knuffelen van wildvreemden.

Een beetje hyper geworden van bovenstaande? Dan kom je vast en zeker terug tot rust met Stay A While, de eerste single van de Genkse Americanaband Dumont, het vervolg op het ter ziele gegane The Swish. De single is de voorbode van het album dat ze dit voorjaar nog zullen uitbrengen. Het straffe eraan is dat ze Elliott Murphy wisten te evertuigen om mee te doen. Ook van de partij is Davy Jansen van Mad About Mountains. Op 21 april wordt het album voorgesteld in Het Debuut in Westerlo. Elliott Murphy zal daarbij aanwezig zijn.

Van Limburg naar Oost-Vlaanderen om wat (euh) lippendienst te bewijzen aan het Gentse Lip Service. Dat trio is voorgesproten uit Momma Said So en doet spannende dingen met poppy deuntjes. Eerder was er al About Us, maar deze week bracht onderstaande, kunstige videoclip voor Together, de single die ze uitbrachten in november vorig jaar. Spannende gitaren en handclaps blenden perfect met zachte djembé-stroken en een huppelende vibrafoon. En de band heeft ook iets met Chinese mummies. Animal Collective, Yeasayer en Dirty Projectors staan in de coulissen goedkeurend toe te kijken en ook wij steken een duim op.

Lip Service staat in de preselecties van Humo’s Rock Rally en speelt binnenkort ook in Antwerpen en Gent. Alle info hier.

21 januari 2018
Marc Alenus