Inlandse Maatjes 2018 (1)

Inlandse Maatjes

Na een korte pauze zijn we er weer met onze wekelijkse Inlandse Maatjes. We hebben er vijf voor jullie dit keer.

Een van de albums waarvoor de verwachtingen strakker gespannen staan dan de tanga in de broek van Maggie De Block is ‘Album’ van dirk. (uit op 9/2/18). De energiegulp van Gnome brak reeds alle dijken van tegenstand en nu is er ook Milk. De clip van deze nieuwe single krijgt u dinsdag, maar de track zelf staan al op Spotify en dus kunnen wij de zoete nasmaak van al die cava nu al doorspoelen. Schol!

Ook King Dalton is terug in het land, twee en een half jaar na ‘Thilda’. Hun nieuwste single Walking Wounded laat de band van de broers De Meester van zijn zachtste kant horen. Het aankomende album ‘The Third’ (uit via Waste My Records op 26 januari) balanceert qua sound, dynamiek en groove tussen J.J. Cale, Jimi Hendrix en Daniel Norgren. Walking Wounded ademt een en al mystiek neemt je alvast kabbelend mee op sleeptouw naar een geheime plek. Niet zo geheim zijn de speeldata die deze altijd bezwerende band al heeft ingepland. Je vindt ze op hun Facebookpagina.

Ook opvallend: de nieuwe single van Willem Ardui. Ardui is een van de mannen achter het hiphopcollectief Blackwave, maar solo kiest hij eerder het pad van Hannelore Bedert, Spinvis en Eefje De Visser. Het pad waarlangs zachte elektronica zoemt boven en onder knappe, intelligente teksten. Een jaar geleden was er al een eerste single Morse en met Beziel Me breit hij daar een mooi vervolg aan.

Goed nieuws komt er van Guy Verlinde. Die viert in 2018 zijn twintig jaar “on the road” als muzikant, maar ook het tienjarig jubileum van zijn band The Mighty Gators. Verlinde heeft een nieuwe plaat klaar en daaruit is Words Are Overrated de eerste worp. Ook hier weer wordt de intimiteit voorop gezet, maar hou er toch ook maar rekening mee dat Verlinde en zijn Mighty Gators het bluesvuur brandend zullen houden. Op 27 januari kan u dat zelf gaan vaststellen in Minard en er zijn nog een pak andere shows gepland, maar ondertussen kan u zich dus ook al opwarmen aan de single.

En dan is er ook nog de derde single uit 'Exhale' (Na River en Between The Lines) van Intergalactic Lovers. Zonder twijfel een van de songs die daarop wat uit de band springt met zijn slepende beat en een synth uit de tijd dat de band Talk Talk zijn grootste hits scoorde. De stem van Lara Chedraoui maakt de track dan weer onmiddellijk herkenbaar als eentje van Intergalactic Lovers en die stem kan ons altijd verleiden.

7 januari 2018
Marc Alenus