Inlandse Maatjes 17

Inlandse Maatjes

De laatste maatjes van het jaar hebben een paar zaken gemeen: ze klinken oprecht, doorleefd en zijn even  aanstekelijk als de snotvalling van tante Monique die je straks voor de feestdis een paar natte zoenen zal geven. Onze goede raad? Hou haar op een afstand en laat je aansteken door Fiona Brown en King For A Day!

In december 2016 bracht Fiona Brown de prima ep ‘Demons’ uit. In het midden van die ep stond deze rootsy parel die bewees dat Brown de blues diep in haar ziel draagt en dat ze zich op gelijke hoogte kan hijsen van Trixie Whitley. De single heeft een vette groove en Brown zingt doorvoeld zoals steeds. De productie van Staf Verbeeck laat ook de gitaar lekker vuil klinken, zoals dat hoort bij blues. Wie Brown het voorbije jaar niet leerde kennen, wensen we bij deze een heerlijke ontmoeting:

Ook lekker vuil en stoffig: King For A Day. Deze Antwerpse bluesrockers plannen voor februari een eerste album met negen nummers, dat ‘Shadowman’ zal heten. Daaruit werd het groovy Going Down Slow onlangs als single naar voor geschoven. Ooit begonnen als duo is King For A Day tegenwoordig een kwartet dat wijdbeens speelt op het kruispunt van rock en blues waar gitaren gieren en orgels driften als een Chevrolet Camino die te snel door de bocht gaat. Hoe dat klinkt? Check de single:

24 december 2017
Marc Alenus