Inlandse Maatjes 15

Inlandse Maatjes

We naderen het eind van het jaar en dat is te merken aan het aantal singlereleases, maar toch hebben we nog drie opmerkelijke tracks voor u bij elkaar gezet. Onze nieuwe maatjes heten MAUGER, Murphy Muno en Soufiane Eddyani

Analoge synths zijn in. En dat hebben ze ook bij MAUGER begrepen, want vooraleer zanger Mauger Mortier de sneeuw doet ontdooien met zijn warme stem, waait ons al een zwoele wind van toetsen tegemoet in nieuwe single Berlin Will Wait. De single (een productie van Jerboa) kondigt meteen een debuutalbum aan, maar daarop is het nog even wachten. Ondertussen knuffelen we deze track.

Fans van The National zullen wellicht denken: “En toch is het geen Matt Berninger”, maar Nick Martinet van Murphy Munro komt wel heel dichtbij in deze gevoelige pianoballade, die niet misstaat in deze tijd van jingle bells en vrede op aarde.

Hij heeft al lang onze steun niet meer nodig want elke jongere met allochtone roots kent Soufiane Eddyani en zingt zijn nummers vlot mee. Zijn clips van Een Dief Als Broer en God Vergeef Me haalden miljoenen views op YouTube. Toch is hij voor de meeste muziekliefhebbers nog onbekend. Eddyani zelf blijft daar Tranquille bij en draaide voor zijn nieuwe single een clip in het mooiste station van België.

10 december 2017
Marc Alenus