#InEigenTaal - Gorki - Duitsland Wint Altijd (2000)

#InEigenTaal - Gorki -  Duitsland Wint Altijd (2000)

Een weekje in de eigen taal, maar niet de hits. Niet de obligate voor de hand liggende radiofähige liederen, maar klasse albumtracks, die het niet tot single schopten, maar een ereplaats bekleden in onze collectie.

Ach, hij wordt gemist. En dan poneren we een “understatement van het al bewogen jaar”.  Wat zou Luc met de lockdown gedaan hebben? Wat zou Luc de antivaxlobby te kakken gezet hebben!  Wat zou Luc dit en dat! We zullen het nooit weten en wentelen ons heel graag in zijn onmiskenbaar immer optimistische weemoed.

Want zo horen we Gorki het liefst: op zijn droevigst en meest melancholisch. En zelfs daar wist hij er een rare twist van humor in te leggen, die de droefheid terstond daar en dan relativeerde. Dat kon hij als geen ander, onze Luc. 

Daarom kiezen we voor Duitsland Wint Altijd, dat Frank Duchene machtig mooi heeft geproducet. Veel meer hoeven we er hier niet over te zeggen. Draai het computergeluid op elf, maximaliseer uw bassen lichtjes en geniet van de weemoed van Gorki in het algemeen en van Luc De Vos in het bijzonder, die als een warm dekentje over je heen valt.

17 mei 2021
Laurens Leurs