#IMJohnMcGeoch - The Armoury Show - Castles In Spain

#IMJohnMcGeoch - The Armoury Show - Castles In Spain

Op maandag 4 maart was het twintig jaar geleden dat de Schotse gitarist JohnMcGeoch op achtenveertigjarige leeftijd overleed. De man geldt nog steeds als één van de invloedrijkste gitaristen van zijn tijd en bepaalde onder meer mee het muzikale geluid van groepen als Visage, Magazine en Siouxsie And The Banshees. Op die manier beïnvloedde hij ook onbewust een hele reeks jonge gitaristen waaronder Johnny Marr  en Jonny Greenwood. Hoog tijd om de man alle eer aan te doen.

The Armoury Show is wellicht de minst gekende groep waarvan McGeoch deel uitmaakte. Zelf beschouwde hij het debuut - trouwens de enige langspeler - van de groep 'Waiting For The Floods' als het beste werk dat hij ooit maakte.

The Armoury Show rees op uit de assen van de ter ziele gane Schotse punkgroep The Skids, waarvan ook Stuart Adamson, die later Big Country oprichtte, deel uitmaakte. Nadat Adamson The Skids verlaat, gaat het snel bergaf met The Skids. Leadzanger Jobson richt daarop, samen met mede-Skids-lid Russell Webb, The Armoury Show op en halen er McGeoch, die ten tijde van The Skids heel even een zieke Adamson verving, erbij.

'Waiting For The Floods' is helaas geen succes en zwaar teleurgesteld verlaat McGeoch de groep, hetgeen meteen het einde van de band inluidt. Uit die lp komt de debuutsingle Castles In Spain.

7 maart 2024
Erik D'Heer