Imaina - Glass Box

Imaina - Glass Box

Wie schuift er niet ongemakkelijk op zijn stoel bij de nieuwe single van Imaina?

Imaina is een Belgisch-Boliviaanse artieste. Ze bracht eerste single I’m Yours uit in 2019 en is ondertussen aan haar vierde toe. Op 19 februari volgt dan de debuut-ep ‘Wounds’. Op nieuwste single Glass Box bezingt ze het geweld en dynamiek van een giftige relatie. De elektropop van Imaina mag dan wel luchtig klinken, het onderwerp is dat allerminst. En bij de clip schuiven wij erg ongemakkelijk op onze stoel.

Zelf zegt Imaina er over: "Ik schreef Glass Box omdat ook ik liefdesrelaties idealiseerde en erin verdwaalde. Glass Box gaat over een giftige relatie waarin je je gevangen voelt, zoals in een glazen doos. Je kunt bewonderd en zelfs aanbeden worden, maar niet echt geliefd. Als je denkt dat je verliefd bent, laat je jezelf gaan en riskeer je alles te worden wat de ander wil dat je bent. We belichamen een fantasie, een ideale liefde.”

In de bedwelmende maar beklemmende clip behandelt Imaina het idee van “de Madonna en de hoer". Ze haalt inspiratie uit de intieme vertrouwensrelaties van een vriendin en uit de eigen ervaring door ze in scène te zetten. Ze stelde zichzelf het concept van de clip voor terwijl ze het nummer schreef. Om haar visie tot leven te brengen, werkte ze samen met de Gentse regisseur OUNI en cameraman PJ Claessens. Het resultaat is visueel perfect, maar oh zo eng.

25 januari 2021
Marc Alenus