Imaginary Sister - White Socks

Imaginary Sister - White Socks

Vik Hardy (Tamino, Tsar B) en zangeres Kathy Vanhout bundelen de krachten.

Vandaag kunnen we u een splinternieuw folkduo voorstellen uit eigen land. Imaginary Sister sluipt op kousenvoeten je wereld binnen, net zo stiekem en onverwacht als een wolf in de Kempen. Dat dit net nu gebeurt, is geen toeval. Imaginary Sister houdt van een flink pak ochtendnevel, van regendruppels tegen het raam en van korte, donkere dagen.

Eerste single, White Socks laat de oorstrelende stem horen van Kathy Vanhout, een stem die de vergelijking kan doorstaan met die van Hope Sandoval en Lizz Harris van Grouper, maar toch voor bijna iedereen een goed bewaard geheim was. Niet zo voor multi-instrumentalist Vik Hardy die de poëtische teksten maar wat graag inpakt in minimalistische gitaarlijnen.

Van de tekst van White Socks ga je wel ongemakkelijk heen en weer schuiven. Zelden ging een relatie zo snel van zoet naar zuur als in dit donkere nummer van minder dan drie minuten. Noem dit dus absoluut geen kampvuurliedje, want dat is het zeker niet. Op de maagdelijk witte sokjes, zit al snel een spetter bloed.

Foto: Ines Bodlović

21 oktober 2021
Marc Alenus