Imaginary Sister - Forces

Imaginary Sister - Forces

Op 9 december volgt het debuutalbum ‘We Became Quite Good At Hesitating’.

Vorig jaar leerden we het Antwerpse duo Imaginary Sister kennen met het onheilspellende White Socks. Nu is de band terug met een nieuwe single en de belofte op een volwaardig album in de zak van Sinterklaas.

In Forces maakt de lofi indiefolkband ons deelgenoot van moeilijke gesprekken in een relatie die is aangetast door vervreemding. We krijgen het standpunt van de hoofdpersoon te horen, die wenst dat ze een andere uitdaging aan zou gaan dan de dreigende ontkoppeling.

De akoestische instrumentatie van Vik Hardy is eenvoudig en rechttoe rechtaan, bestaande uit een progressieve opbouw van akoestische gitaren, die samenkomen om het gesyncopeerde patroon te versterken dat door het hele nummer wordt herhaald.

Zangeres Kathy Vanhout brengt de oprechte, licht humoristische tekst (vol ruimtepakken, racepaarden en Paashazen) op fluisterzachte parlando-achtige wijze in het eerste couplet, hoewel ze dit snel tot het uiterste drijft, terwijl haar stem door het refrein begint te kraken en te spannen, terwijl ze twijfelachtig verklaart: "I can't stand time / I won't accept space".

Als je nog niet kennismaakte met dit duo, laat dan de Forces met je zijn.

Imaginary Sister brengt op 9 december 2022 het debuutalbum ‘We Became Pretty Good At Hesitating' uit op alle streamingdiensten. Fysieke pre-orders zijn beschikbaar op Bandcamp en leveren een onmiddellijke download van het volledige album op.

7 oktober 2022
Marc Alenus