Illuminine - Dying Flame

Inlandse Maatjes

Op 2 november mogen we een nieuw album van Illuminine verwachten. Na ‘#1’ en ‘#2’ volgt straks ‘#3’. U had het kunnen raden. Wel een verrassing: de tweede track uit ‘#3’ is een gezongen track en daarvoor moest bezieler Kevin Imbrechts ver gaan.

Het ziet er naar uit dat ‘#3’ een plaat wordt met nogal wat samenwerkingen. De eerste single, Dear, Utopia was een collaboratie met Adam Bryanbaum Wiltzie van A Winged Victory for the Sullen en voor de nieuwe single Dying Flame zocht Imbrechts Hannah Corinne, een jonge, talentvolle zangeres uit IJsland op.

“Meteen toen ik voor de eerste keer haar stem hoorde, hoopte ik op een samenwerking”, aldus Imbrechts. Die kwam er ook en via e-mail schreven ze samen deze song waarop Corinne ook te horen is.

“Het leek alsof mijn muziek een nieuwe thuis had gevonden,” zo beschrijft Imbrechts zijn gevoel toen hij voor het eerst het bestand opende dat ze hem toestuurde en daar kunnen we ons wel iets bij voorstellen. De stem van Corinne nestelde zich behaaglijk tussen de zachte, filmische instrumentatie van Imbrechts en kust zachtjes je oren zonder ze aan te raken.

De song kreeg door de toevoeging van de stem een enorm troostend effect en dat Imbrechts zeker ook waarderen. Hij schreef de song immers op kerstavond 2016, vervuld van eenzaamheid op zijn kamertje.

Samen met de nieuwe plaat zal ook een film uitgebracht worden. We zijn nu al benieuwd welke verrassingen Illuminine nog in petto heeft voor ‘#3’.

Je kan Illuminine je oren laten kussen in heel wat mooie zalen deze winter. Hier vind je alle plaatsen en data.

25 augustus 2018
Marc Alenus