IKRAAAN - Waarom

IKRAAAN - Waarom

Dat IKRAAAN niet je doorsnee hiphopartieste is, is een understatement van jewelste. Met Waarom stort de Mechelse het hart uit over een misgelopen liefdesrelatie. Zoals steeds draagt ze dat hart op de tong en gutsen der gevoelens eruit. 

Waarom behandelt het bedrog, de leugens en de ontrouw in een relatie die voor haar veel dieper ging dan voor haar geliefde. In dit nummer voel je de pijn van het verlies en het immense verdriet dat ze probeert te verwerken. “Waarom was ik niet genoeg voor jou? Waarom zij wel?”, vraagt ze zich vertwijfeld af. Zo verschaft ze ons weer een inkijk in de donkere krochten van haar ziel.

De muzikale omlijsting van de lyrics wordt in dit nieuwe nummer niet elektronisch ingekleurd. Dit keer laat IKRAAAN zich door Turnhouts jazz- en klassiek pianist Jef Neve begeleiden, die een sobere invulling geeft waardoor de woorden nog aan kracht winnen.

De clip bij het nummer werd opgenomen in een lege Minardschouwburg in Gent, een setting die de eenzaamheid van de diva en het gevoel van onthechting nog versterkt.

Waarom is nu uit via Fake Records.

8 december 2020
Patrick Van den Troost