iET - Shut

iET - Shut

Een jaar geleden was iET de eerste bijdrage van onze Buurgluurder. Nu is de zangeres terug met een nieuwe single die we ook niet kunnen negeren.

Vijf juni vorig jaar begon onze Buurgluurder over het muurtje te kijken richting Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Vooral onze noorderburen kwamen regelmatig in beeld en nu iET, aka Liesa Van Viegen en Budy Mokoginta,  een nieuwe single uit heeft, gaan onze ogen en oren opnieuw die kant uit.

De clip met danseres Adi Amit is er nog niet, maar die zou er snel aankomen volgens Van Viegen. Niet dat Shut die nodig heeft. De muziek is ruim voldoende om te bekoren. Shut is immers een prachtige single die uit vele laagjes is opgebouwd, maar zelfs al meteen de aandacht opeist vanaf de simpele, korte intro waarin niet meer te horen is dan wat ruis, een repetitief riffje en wat percussie.

En dan is er weer die verleidelijke, soulvolle stem van Van Viegen en zijn we vertrokken voor drie heerlijke minuten waarin laagje na laagje wordt toegevoegd en weer weggenomen. “You’ld better shut up your mouth,” zingt Van Viegen ergens, maar wij hopen nog veel van haar te mogen horen.

11 juli 2020
Marc Alenus