iET - Do You Really Care

Buurgluurder

We hadden al rubrieken als Inlandse Maatjes en Dagelijks Brood waarin we vooral singles van eigen bodem in de picture zetten. Maar laat ons ook eens gluren bij de buren.

Ons eerste uitstapje gaat naar Nederland. Daar is Liesa Van Viegen al een tijdje actief als iET. Ze heeft al twee albums op haar actief (drie als je de cd van de dansvoorstelling ‘Inside Out’ meetelt), maar bleef alleszins hier nog volledig onder de radar. Met haar nieuwe single Do You Really Care wil de Nederlandse multi-instrumentaliste daar graag verandering in brengen en wat ons betreft mag dat zeker.

De song gaat over hoe mensen vaak wel praten, maar vergeten naar de ander te luisteren. Deze inhoud wordt op krachtige wijze gevisualiseerd in de clip door Adi Amit, een bevriende danseres. En ook de muziek is zeer de moeite. Als kind leerde Van Viegen al bugel spelen en ze speelt ook trompet. Die mooie koperklanken vermengt ze hier met hedendaagse, fijnzinnige elektronica, een glinsterende gitaar en haar eigen, bijna fluisterende stem.

Na Together en Rewind is Do You Really Care de derde track uit een nieuw te verschijnen album waar op dit moment nog geen details over bekend zijn. We houden je op de hoogte.

5 juni 2019
Marc Alenus