iET - Can You Carry Me

iET - Can You Carry Me

“Mijn muziek was altijd al een manier om de realiteit achter mij te laten, een mysterieuze wereld waarin ik me goed voel. Ik leef in mijn muziek. Ze troost en stimuleert me,” aldus Liesa Van Viegen aka iET. Maar haar nieuwste single gaat over iemand heel reëel.

Can You Carry Me was de eerste song die iET schreef na de geboorte van haar dochter Linne. Het is een ongelooflijk kwetsbaar nummer met fijnmazig drumwerk van Mark Schilders, een weemoedige cello van Keimpke Zigterman en subtiele elektronica over hoe het kersverse moederschap enorm hard op haar drukte.

“Hoeveel liefde ik ook voor mijn dochter voel, toch voelde ik me verloren als persoon en als artiest. Het was een worsteling om terug te weg te vinden naar mezelf en hoe ik een geode moeder kon zijn. Ik leerde dat de inspiratie voor mijn muziek uit de kleine dingen van het leven kan komen. Deze song gaat dus over mijn strijd, het felle contrast tussen jezelf verloren voelen en de diepste liefde die je maar kan voelen. Deze song is de eerste van negen die samen een verhaal vertellen, zowel muzikaal als visueel.”

29 januari 2021
Marc Alenus