IDIOTS - Elephant

IDIOTS - Elephant

Het is tegenwoordig een trend dat eerst een single digitaal wordt uitgebracht en daarna nog eens een release volgt met een clip. Alleen idioten doen het andersom en dus…

IDIOTS zijn eindelijk van die idiote uitroeptekens verlost, maar idioten blijven idioten en dus lanceerde de band eerst zijn videoclip van Elephant om dan, een week later (op 11 december) pas de single uit te brengen.

Nu ja, we begrijpen het wel. De clip is iets bijzonders. Hij werd in één take opgenomen en er kwam het nodige stuntwerk aan te pas. Cameraman Strash liep heel de tijd achterwaards met een camera in de hand, naast hem liep IDIOTS-frontman Luc Dufourmont met de handen op Strash’ schouders, hem leidend over een drassige boswegel in het Heidebos, beiden achterna gezeten door een wild dansende en gesticulerende Wouter Spaens in zijn beste pak en met een bizar uitziend olifantenmasker over zijn hoofd.

Clip en nummer zijn overigens een bewijs dat IDIOTS niet heeft stilgelegen ondanks corona. De mannen namen ‘Chapter 2 – Fall’ op en Elephant is daar de eerste brok lekkers uit. Beide ep’s (‘Chapter 1 – Spring’ verscheen begin 2020) worden later nog verenigd op een vinyl en die zal dus elf tracks tellen, want ‘Chapter 2 – Fall’ bestaat uit zes uiteenlopende songs, gaande van punk tot surf tot pop, maar allemaal ingespeeld met passie, zweet en bloed.

9 december 2020
Marc Alenus