Identified Flying Object - Nebula

Identified Flying Object - Nebula

Alex Koo, Atilla Gyárfas en Ralph Alessi reizen naar nevels en gaswolken.

Het gaat erg snel voor de jonge Belgisch-Japanse pianist/componist Alex Koo, die momenteel hoge toppen scheert als opkomend toptalent in binnen- en buitenland. Zijn cd Appleblueseagreen‘, met Amerikaanse grootheden Ralph Alessi en Mark Turner, werd bejubeld door het wereldbefaamde Downbeat Jazz Magazine, opgenomen in hun lijst van ‘Best Albums of 2019‘ en bekroond met vier sterren en de woorden ”Stunningly original“.

Vooral de klik met ECM-icoon Alessi was zo bijzonder (Volgens Downbeat: “the monster trumpeter who hails from a separate world altogether”) dat een verdere samenwerking tussen de twee onvermijdelijk was.

Identified Flying Object werd geboren als duo met jong stokkengeweld Attila Gyárfas, dé drummer bij uitstek van de bruisende jazz- en impro-scène van Boedapest. Nu presenteert het gezelschap als herboren trio met Ralph Alessi hun nieuwe album ‘Identified Flying Object’ op W.E.R.F. Records.

De muziek? Denk aan een mix van lyrische composities en improvisaties die op de grens liggen tussen filmmuziek, minimalisme en soundscaping. Je kan het nog het best beschrijven als een trip door de ruimte tussen nevels en gaswolken.

Nebula is de eerste single die werd uitgebracht.

10 december 2020
Marc Alenus