Id!ots

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en echte would-be BV's.

Luc Dufourmont van De Bende Van De Roste uit Bevergem vormt samen met Dick Descamps (Ugly Papa's) Wouter Spaens en Tom Denolf het fijne huiskwartet Id!ots. De vier brengen volgend jaar hun tweede album uit, maar het opperhoofd en zijn compaan Wouter Spaens vonden toch nog de tijd om vanuit Kortrijk zijn spiedende blik over 2015 te laten dwalen en ons een geheel eigenzinnig lijstje te bezorgen waarin Sleaford Mods, Jazz Bilzen en de kerstpoes van Miley Cyrus figureren.

De beste van het jaar

In willekeurige volgorde… geen zo’n voorstander van een top 5-lijst. Dit zijn gewoon vijf sterke platen van 2015!

Sleaford Mods – ‘Key Markets’

Flying Horseman – ‘Night Is Long’

Girl Band – ‘Holding Hands With Jamie’

Low – ‘Ones And Sixes’

Giant Sand – Heartbreak Pass’

Amai, dat kon beter!

Alles wat beter kon, heb ik eigenlijk ook aan mij laten voorbijgaan in 2015. Er zijn teveel goeie dingen, om ons bezig te houden met slechte dingen!

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelen

Dan zou ik graag terugflitsen naar 05 september 1965 voor de eerste versie van Jazz Bilzen met o.a.  Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Charles Mingus, Dutch Swing College Band, Memphis Slim, Sonny Terry, Larry Coryell, John McLaughlin, Marc Moulin, Yusef Lateef, Archie Shepp, Slide Hampton en Keith Jarrett… en nog vele anderen

U hebt deze toch gezien?

Net gisteren ontdekt, ik vind de smeerlapperij van Miley Circus in combinatie met Flaming Lips die dan nog Lucy in the Sky brengen van the Beatles een mooie afsluiter voor 2015… 1 afknapper de kop van Moby die er te veel in voorkomt, dit wordt dan weer goedgemaakt door een close-up van een mooi geschoren kerstpoes!

Lucy In The Sky With Diamonds Music Video- The Flaming Lips / Miley Cyrus / Moby "Blonde SuperFreak Steals the Magic Brain" from Uriel Shima on Vimeo.

Straf live

Sleaford Mods in AB waren groots! Britser dan dit gaan we niet meer zien, vrees ik…

Ik voorzie voor 2015

ID!OTS brengt tweede album uit in februari 2016  en dan spelen we de gezondheidsverzekering van Luc Dufourmont naar de kloten!

Coming up

Wat is doorbreken? Kunnen we Stan Van Samang en Koen Wauters of Wouters als doorgebroken beschouwen, over Stromae en De Bende Van de Roste bestaat inmiddels geen twijfel meer, die zijn echt doorgebroken… Ik wens de jongens van Steak#8 en Miava alleszins een grote doorbraak toe en als het enigszins past voor onze gitarist, Wouter Spaens, binnen de schoolvakanties uiteraard ook Id!ots vaneigenst.

30 december 2015