Ian Clement - Sidewinder

Inlandse Maatjes

Ian Clement wil het taboe rond mentale stoornissen doorbreken.

Dat er een nieuwe plaat aankomt van Ian Clement meldden we u al in oktober toen de eerste single uit die plaat verscheen. Nu is er een tweede single. Die heet Sidewinder en is net als het album eigenlijk een reflectie op de psychotische episodes en psychiatrische opnames die Clement ten deel vielen, een probleem waarmee hij al geconfronteerd werd van in zijn tijd met Wallace Vanborn.

De intense song Sidewinder gaat over isolatie. Voor de luisteraar kan dat de isolatie zijn die hij of zij op momenten ondergaat in de vorm van eenzaamheid; voor Ian gaat het over de letterlijke isolatie die hij meemaakte in een gesloten instelling.

De videoclip maakte de zanger zelf, in samenwerking met vriend en fotograaf Anton Coene. Deze is doorspekt van verwijzingen naar zijn wanen.

"De man met de hoed draagt de dood; het draaien van het horloge draait de polen en de energie in de ruimte, de banjo verwijst naar het leven na de dood, het beeld in de hoek is de muze die lonkt, ... Het zijn slechts enkele wederkerende gedachten die mijn geest soms gedurende weken in beslag namen en mijn perceptie van de werkelijkheid vormden", aldus Clement.

Op 22 februari verschijnt See Me In Synchronicity’. Samen met Te Gek!? gaat Ian Clement dit voorjaar op pad om de taboes rond mentale stoornissen te doorbreken.

09/02    Trix, Antwerpen (BE)

11/03    Muziekgieterij, Maastricht (NL) – Duo

02/04    Het Depot, Leuven (BE)

07/04    Melkweg, Amsterdam (NL)

09/04    Nosta, Opwijk (BE)

11/04    Minard, Gent (BE)

3 februari 2019
Marc Alenus