I Am Oak - Hidden Cove

undefined

I Am Oak - Hidden Cove

Sommige zaken zijn bijna onbegrijpelijk zoals de Brexit, de branden in Brazilië of het geringe succes in België van I Am Oak.

Op Spotify heeft I Am Oak  drie singles met meer dan tien miljoen streams en de band heeft al zeven albums op zijn naam en toch blijft de band een goedbewaard geheim. Over twee weken volgt met ‘Osmosis’ nummer acht in dat rijtje en daaruit werden al drie singles getrokken en dat waren stuk voor stuk pareltjes. Luister maar naar Will I Wake?, Between Worlds en Swells.

Single nummer vier heet Hidden Cove en dat is niet waar de band zich schuilhoudt, maar wel een ode aan de film ‘Stalker’ van Tarkovsky, vandaar ook de filmische videoclip die je hieronder kan bekijken.

Over de video zegt Thijs Kuijken (I am Oak, en ook de maker van de video):

Hidden Cove is (zoals de titel suggereert) een nummer over iets dat verborgen is; iets waarvan je niets af weet, tot dat het je wordt aangeboden. Toen ik een concept voor de video probeerde te bedenken dacht ik aan de film 'Stalker' (een betoverende film die me zeer dierbaar is)… Ik besloot dat ik zou proberen een kleine hommage te maken aan 'Stalker', waarin ik een Stalker zou zijn tijdens zijn eerste expeditie. Ik zou zelf door een doolhofachtig landschap reizen, op een reis waar ik kon worden teruggestuurd naar waar ik vandaan kwam, om vervolgens ergens anders terecht te komen, op zoek naar een Verborgen Plek.”

Op 25 september staat I Am Oak in het Depot in Leuven en op 1 februari 2020 speelt de band in het Muziekcentrum van Dranouter. Mis hem niet! Data in Nederland, Zwitserland, Duitsland en elders vind je hier.

23 augustus 2019
Marc Alenus