HYPER! - Cowboy Moves

Inlandse Maatjes

HYPER! - Cowboy Moves

HYPER! brengt vandaag een vierde single uit en de band voelt als een oude bekende. En toch zijn deze drie kerels nog maar amper negentien jaar!

Dit jaar was het jaar van HYPER! De Gentse band haalde de eerste plaats op Road Rock en op Den Trap Rock Rally en bracht al drie erg gesmaakte singles uit waarvan de beste dit jaar: Ned.

Met Cowboy Moves gunt het trio ons een eerste blik op de debuut-ep ‘Breakfast’ die uitkomt op 22 november. Die naam verwijst uiteraard naar ontbijten, maar als je hem in lettergrepen splitst, lees je “break fast” en zo kan het ook een verwijzing zijn naar hun manier van leven, naar hoe zij doen, zich gedragen, voelen en spelen wat ze willen.

En wat ze spelen is dipshit rock-‘n-roll. Tuxedorock noemen ze het zelf, omdat ze er op een podium graag piekfijn uit willen zien. Denk Triggerfinger, maar dan met de energie van drie gasten, barstend van de testosteron. De gitaren scheuren weer lekker en we willen na beluistering maar één ding: de lange haren uit het knotje bevrijden en heerlijk, ongeremd dansen en springen voor het podium.

Daarvoor is het nog wachten tot op een van de releaseshows op 21 november in Charlatan, 31 november in Den Trap of 7 december in Den Engel, Terneuzen voor de Nederlandse fans. Opwarmen kan wel al via deze link.

1 november 2019
Marc Alenus