Housepainters - Sad Face Look

Housepainters - Sad Face Look

Met de tweede single van dit jaar kondigt de Amsterdamse band een debuutplaat aan.

Die titelloze plaat komt eraan op 13 september via Magnetron Music. Eerder was er al Leave The Hall en nu is er met Sad Face Look nog een tweede track; die op dat album zal staan. Het geeft ons een zicht op wat we mogen verwachten en dat lijkt een mix te worden van neue Deutsche welle, no-wave-punk, dub, New York dance-punk en dub. Zelf noemen ze het krautwave en no disco.

Housepainters bestond oorspronkelijk uit Tom Ogilvie (Teddy's Hit, Clean Plate Supervisor) en Marnix Wilmink (Mauskovic Dance Band, Don Melody Club), maar in de DIY-punkscene in Groningen vonden zij Anna Fleuri Wolters en die zorgt voor een serieuze injectie coolness net als Annika Henderson dat doet bij Exploded VIew en Florence Shaw bij Dry Cleaning.

Zij zingt in het Duits en het Engels met een je-m'en-foutisme waar menig New Yorker jaloers op kan zijn, maar dat wordt maar echt leuk, omdat ze er zelf ook mee spotten zoals blijkt uit de nieuwe single waarin ze "Bring on a sad face look" zingt over een simpele toetsenpartij, overgoten met een dubsausje. Ganz geil!

Wij blijven (voorlopig?) verstoken van live shows van dit Amsterdamse trio, maar hier kan je hen wel aan het werk zien:

07/07 - Wilde Weide, Kraggenburg (NL)
12/07 - Decibulles Festival, Neuve-Eglise (FR)
13/07 - Wildeburg, Kraggenburg (NL)
18/07 - Valkhof, Nijmegen (NL)
19/07 - Wiltz Festiva, Luxembourg (LX)
20/07 - Zwarte Cross, Lichtenvoorde (NL)
31/08 - Hit The City, Eindhoven (NL)
26/09 - Detonation Festival, Besançon (FR)
01/11 - Echolot Festival, Luzern (CH)

29 juni 2024
Marc Alenus