Hooverphonic - Mysterious

Hooverphonic - Mysterious

Het nummer, door de band "independent" uitgebracht, is de soundtrack van de Belgische trailer van de Australische topserie ‘Love Me’ die gepromoot wordt door Proximus Pickx.

Na zevenentwintig jaar keert Hooverphonic terug naar de roots. Op nieuwe single Mysterious, die de locomotief is voor de trailer van de serie 'Love Me', worden elektronische beats doordrenkt met de iconische stem van Geike Arnaert. Mysterious klinkt onmiddellijk vertrouwd en toch nieuw, heeft trippy nineties-dance-invloeden en de lyrics bevatten met “Are you ready for the next level?”, niet verscholen videogameknipogen.

Alex Callier en de zijnen, die je niet meteen associeert met gamers of trance, wagen zich hiermee op onbekend terrein, maar net daarom is het resultaat zo verfrissend. Invloeden van William Orbit, Madonna, Massive Attack passeren de revue, maar je hoort ook Pet Shop Boys. Sommigen zeggen dan weer dat het als ‘Battersea 2.0’ klinkt. Je weet wel: het openingsnummer van Hooverphonics klassieker uit 1998: ‘Blue Wonder Power Milk’ en dat is geen toeval, zo blijkt.

Callier zegt immers dit over een toekomstig album in het persbericht: "Ons nieuwe album wordt heel nineties, inclusief veel dancevormen uit die tijd, een snuifje oldskool hiphop, zelfs wat big beat. Het wordt ‘Blue Wonder Power Milk’ revisited. Want kijk: die plaat is al meer dan twintig jaar oud en dan mag je schaamteloos naar jezelf knipogen (lacht). Nu, die nieuwe plaat is niet voor morgen. We gaan eerst nog wat singles uitbrengen. Terug zoals in de sixties: allemaal singles die pas nadien gecompileerd worden. Hoe sneller hoe beter in het huidige muzikale klimaat. Songs hebben geen tijd om oud te worden.”

16 september 2022
Marc Alenus