Homegirl - Bodyguard

Inlandse Maatjes

Ellen Steegen vervelt tot Homegirl.

Twee jaar geleden bracht de band Ellen Steegen, met de gelijknamige frontvrouw aan de microfoon, de ep ‘Upstairs’ uit. Ondertussen veranderde de band niet van line-up, maar wel van naam. Het viertal (met ook Jens Wijnants, Bram Gabriëls en Arno Grootaers) doopte zichzelf om tot Homegirl en brengt nu zijn eerste single Bodyguard uit.

Fans van Connon Mockasin en Men I Trust zullen smullen van deze dromerige, zwoele song met zijn gestapelde laagjes gitaar en synth, zijn dansbare jazzbeats en de zang van Steegen die lichtjes aan een kruising van  Sharon Van Etten en Katte Bush doet denken.

Ook de clip, waarin roodtinten primeren, is zwoel en ietwat vreemd. Een stilleven met spiegelei, een blonde pruik, bruine papieren zakken en een tollende spiegel, ze komen allemaal langs. Aan jou om hem zelf te ontcijferen:

Steegen over de track: "Bodyguard gaat over een zwoele zomeravond, één die rustig begint maar die een andere afloop kent dan oorspronkelijk verwacht. Een meisje waant zich in een idyllische club maar van zodra de uren verstrijken, is niets nog wat het lijkt. De ruimte rondom haar verandert voortdurend, alsook de personen die ze ontmoet. Iedereen kan alles zijn, is alles en is iedereen. Slechts één ontmoeting brengt haar terug naar de realiteit, één die de tijd doet terugdraaien.”

Op 26 april staat Homegirl op Emotions te Bilzen.

foto: Leen Hoogmartens

29 maart 2019
Marc Alenus