Het Zesde Metaal - Nog Maar Begonnen

Het Zesde Metaal - Nog Maar Begonnen

Net voor Het Zesde Metaal de langverwachte zesde plaat onthult eind januari, laat de band een nieuwe single op de wereld los.

Nog Maar Begonnen is de opvolger van de indrukwekkende titeltrack Het Langste Jaar en De Zaden Van Morgen. "Nog maar begonnen is een liefdesliedje", aldus Wannes Cappelle. "Het gaat over lange relaties, en hoe je soms op dezelfde problemen kan botsen. Als je die kan overwinnen, dan heb je het gevoel dat alles nog beter wordt, dat je pas begonnen bent."

‘Het Langste Jaar’ is het laatste album van Het Zesde Metaal in de klassieke bezetting. Vorige zomer moest de band afscheid nemen van toetsenist, gitarist en Belpopicoon Tom Pintens. Het was zijn nadrukkelijke wens om nog een laatste plaat te maken met Het Zesde Metaal, Tom Pintens producete voor het eerst ook helemaal zelf.

'Het Langste Jaar' is de muzikale neerslag van de hevigste periode uit de geschiedenis van de band, maar het is tegelijk wellicht de meest melodieuze plaat in de Het Zesde Metaal-verzameling, met meer ruimte dan ooit voor fijnzinnige maar uiterst efficiënte arrangementen.

Nog Maar Begonnen is daar een perfect voorbeeld van met de glinsterende gitaarlijnen en het onweerstaanbare refrein.

'Het langste jaar' komt uit op 19 januari. Alle live data waarop de plaat wordt voorgesteld, vind je hier.

Onze afspeellijst met veel inlandse releases op zoals deze vind je hier.

10 januari 2024
Marc Alenus