Het najaar van NOSTA (met gratis tickets)

Clubvizier

Het najaar van NOSTA (met gratis tickets)

Elk jaar weer slagen de programmatoren van NOSTA erin om een aantal nationale en internationale buitenbeentjes naar Opwijk te lokken. Wij gaan daar al eens graag op in. Om ook u te verleiden, geven we een kort overzicht van wat u te wachten kan staan. En bovendien mogen we voor een heel deel hiervan gratis duotickets weggeven.

 

Een nationaal monument, dat alvast niet te versmaden is, is bluesheld Roland Van Campenhout, die na talloze omzwervingen met allerlei grote en kleine projecten, opnieuw een plaat onder eigen naam heeft gemaakt. Je kan hem samen met nog zo'n nationale bluesman aan het werk zien, want Guy Verlinde opent de feestelijkheden op 25 september. Ook nog in september kan je de doorstart van The Neon Judgement beleven. Zij hullen Opwijk onder de noemer Neon Electronics samen met Bolt Ruin op 27 september in duisternis.

Waar ze bij NOSTA ook goed in zijn, is het spotten van over hoofd geziene bandjes. En het zou waarlijk zonde zijn dat u, als liefhebber van de betere indierock, zou missen dat Broncho op 2 oktober aldaar komt uitpakken en dat samen met nog zo'n ongeopende parel als Pinky Pinky. Trouwens, op 10 oktober doen ze daar dat truukje nog eens over als ze het eclectische kwartet Next.Ape daar op het podium zetten en u een hartige mix van psychrock, triphop en jazz voorschotelen. U krijgt daar bovendien nog het Richard Spaven Trio, ook al rond een jazzdrummer opgebouwd, voorgeschoteld.

En dan zijn er nog The Rumjacks, die op 9 oktober komen bewijzen dat er nog iets is na Flogging Molly. Tenslotte stippen we nog Arabnormal (17 oktober) aan, waarmee Younes Faltakh aangeeft dat er wel degelijk nog leven is na The Hickey Underworld. In die mate zelfs dat ze al in het voorprogramma van dEUS mochten staan.

The Sheila Divine behoeven geen introductie meer. Gewoon even vermelden dat ze op 21 november in Opwijk spelen, zou al moeten volstaan. En Spinvis (2 november) komt zowaar met full band langs en laat zich bovendien voorafgaan door de onovertroffen Jan Verstraeten. Zelf zijn we wel geïntrigeerd door wat Bent Van Looy gaat doen met zijn trilogie van albums op dat podium op 28 november. Nog zo'n grote meneer is Howe Gelb, die, na zijn tussendoortje met The Colorist Orchestra, weer volop in zijn eigen band Giant Sand is gevlogen en binnenkort onder die noemer een nieuwe plaat uitbrengt. Hij speelt op 13 november in NOSTA. En met de Clement Peerens Explosition, op 22 november ongetwijfeld goed voor een geweldig feestje, wordt ook die maand mooi volgemaakt.

Het jaar afronden doen ze bij NOSTA in stijl met The Shivas, die de winter komen oplichten op 4 december. Zij komen aantonen dat er ook in 2019 nog een toekomst is voor surfpop. En ze krijgen daarbij de gewaardeerde steun van Black Leather Jacket.

Check zeker ook de website van NOSTA om nog meer over deze (en andere) concerten en bands te ontdekken.

Zeg nu nog eens dat wij aan u niet denken, als we u duotickets mogen aanbieden voor zowat alle bands in dit overzicht (met uitzondering van The Rumjacks en The Sheila Divine). Stuur een e-mail naar win@damusic.be met als onderwerp de band van uw keuze en “@NOSTA” om die op de kop te tikken.

11 september 2019
Patrick Van Gestel