Het glas heffen op het tragische

Achtergrond

Dit weekend herdenken we onze doden en ook wij brengen hier elk jaar een special rond. Meestal focussen we daarbij op heel beroemde doden, maar dit jaar zoeken we het dichterbij. We staan even stil bij de nieuwe single van Zinger en bij de eerder dit jaar overleden Pieter-Jan Van Campenhout.

Zo is er de nieuwe single van spacerockband Zinger Grace (Everybody's dying these days) die een dubbele link heeft met de dood. De song is een eerbetoon aan vier vrienden uit Deerlijk die binnen het half jaar na elkaar overleden, maar de clip vertelt het verhaal van Nico Hermans, de vroegere voorzitter van de Belgische Truckers Club.

Die kocht een aantal jaren geleden een Chevrolet Bison, de enige truck van dat type dat in Europa rond rijdt. Zinger wou de truck laten figureren in hun clip, maar Hermans overleed in zijn hangar aan een hartaderbreuk terwijl hij de truck rijklaar maakte.

Zij vrienden van de BTC maakten de klus af zodat de truck toch kon figureren in de clip die het verhaal vertelt van Hermans en toont hoe zijn vrienden hem eren. Zo werd de song een dubbel eerbetoon.

Bekijk de clip hieronder

Ook bij PJ (Pieter-Jan) Van Campenhout willen we even stilstaan vandaag. De getalenteerde jongeman (ex Norfolk) stapte eerder dit jaar uit het leven, maar niet zonder een muzikale erfenis na te laten. Een erfenis die zijn vrienden en familie willen uitbrengen onder ‘Tragic Magic Man’.

Je vindt de acht songs ook op Soundcloud. Openingnummer Scorpions In My Head grijpt meteen de aandacht en biedt een blik in de ziel van de jongeman. Intens, zeker met het tragische levenseinde van PJ in het achterhoofd.

2 november 2014
Marc Alenus