Hersencellen - Broos

Inlandse Maatjes

Hersencellen - Broos

Nadat Antwerps kunstenaar Bert Lezy out of the blue op de proppen kwam met een clip voor 'Aladdinges', moest en zou ook de laatste track uit de Butsenzeller en Hersencellen 'Half A Century / Spaarplan'-cassette een clip krijgen. En zo geschiedde.

Op de split cassette 'Half A Century / Spaarplan' van Butsenzeller en Hersencellen staan zeven tracks. Die werden allemaal voorzien van een clip, behalve dus eentje: Broos. Dat konden de Hersencellen niet bevatten en dus trokken ze met een camera naar Middelburg en schoten daar de beelden voor een zevende en laatste clip.

Wie Broos wil omschrijven kan niet om De Brassers of Aroma di Amore heen. Broos heeft namelijk een hoog punkgehalte en wordt in het Nederlands gebracht. De beats en elektronica klinken dan wel duidelijk van nu, de roots van de track (tevens het openingsnummer van de ep ‘Spaarplan’) reiken echter even duidelijk tot genoemde bands.

Zo donker als de muziek klinkt, zo zonnig is de clip. De jongens hebben zich duidelijk goed geamuseerd in de Middelburgse straten voor ze daar ’s avonds moesten optreden. Willekeurige mensen mochten figureren en de plaatselijke middenstand kreeg ook een bezoek.

Bekijk de clip hieronder:

Knetteren je hersencellen van de pret? Klik dan hier en je krijgt alle clips van de cassette netjes op een rij.

22 juni 2019
Marc Alenus