Herfstige aanplantingen in Het Bos

Clubvizier

Herfstige aanplantingen in Het Bos

We begrijpen het gerust als je door Het Bos de bomen niet meer ziet (flauw), maar weet dat het najaar weer propvol goed verscholen, culturele smullertjes zit, die voldoende reden zijn om regelmatig een uitstap naar “het Eilandje” te maken. En wie snel is, mag dat smullen trouwens letterlijk nemen. Want de Boskeuken bovenin serveert keer op keer voor een habbekrats een uitgebreid, handgemaakt buffet van nationale gerechten – telkens gekoppeld aan een ander land / kookteam. Smakelijk!

Zullen we beginnen met de eyecatchers? John McEntire (Tortoise) komt samen met Sam Prekop (The Sea And Cake) de zaal op stelten zetten (19 september) met een batterij analoge synths en modulaire apparatuur. Goed voor een avondje elektronisch improvisatie-avontuur, ingeleid door Stefan Schneiders (Kreidler, To Rococo Rot) soloproject Mapstation.

Avondje middenvingerpunk? Eat this. Op 22 november passeren Cocaine Piss (in één adem vernoemd met Crass) en de Britse anarchopunkers Bad Breeding (in één andem vernoemd met Fugazi). No need to say more.

Meer chillax? Niemand minder dan de legendarische dublegende Scientist (Channel One, Tuff Gong) zet op 29 oktober nog eens voet op het Europese continent. Platen als ‘Space Invaders’ of ‘Wins The World Cup’ (keer op keer met striptekening-gimmicks) zijn tijdloze dubparels. Jahmaica rise! Check zeker 's mans droge, diepe stijl en classic rootsriddims.

Andere vette knipoog: onze droompoplandgenoten Orange Black (11 oktober) laten opnieuw van zich horen en starten de nieuwe muzikale veroveringstocht in het (helaas al uitverkochte) Bos. Of wat dan gedacht van de live akoestische-beleef-power-instrumentals van landgenoten Under The Reefs Orchestra (19 september) of de hypnotiserende, Ugandese technotrance tribaldrums met subtiele elektronische impulsen van Nihiloxica (26 september)?

Oh ja, omdat ook metal nog steeds zijn plaats verdiend in de undergroundscene en deathmetal immens populair is in dit Belgenlandje (maar waar niet), krijgt wie wenst een avond vol logge gitaarlandschappen, krijsende zangers en speeddrums te slikken met Duitse ongekenden Sulphur Aeon en Chapel Of Disease (30 september). Herfst means horror. Quoi?

Een snippet van het aanbod is nu even aangeraakt. Het programma waait nog een stuk verder uit en biedt echt alles voor iedereen. Zolang het maar kwaliteit, onbekend en ondergronds is. Nice, toch?

Nu wil het toeval (ahum) dat we tickets mogen weggeven voor een aantal van die concerten. Met name de concerten van John McEntire & Sam PrekopUnder The Reefs Orchestra en Nihiloxica kan u helemaal voor nop meemaken. Stuur gewoon een mailtje met de naam van de band naar keuze + "Het Bos" naar win@damusic.be om kans te maken.

Meer info & tickets: www.hetbos.be

14 september 2019
Johan Giglot