Hendrik Lasure - Wolkje

Hendrik Lasure - Wolkje

In november verschijnt het solodebuut bij Unday.

Wolkje is het eerste nummer van Hendrik Lasures solodebuut op Unday, dat binnenkort het daglicht ziet. Na avonturen bij Schntzl, Bombataz en An Pierlé brengt hij solo nummers in zijn moedertaal op een plaat die inspiratie vond in zijn kinderjaren.

"Het voelt bijzonder om dit intieme muziekstuk te delen dat de afgelopen maanden in ons hoofd leeft", aldus Lasure. Het is het eerste nummer dat hij schreef, toen hij in zijn moedertaal aan dit nieuwe project begon te werken, geïnspireerd door vroege jeugdherinneringen.

De luisteraar staat als het ware naast de piano en kijkt mee over zijn schouder. Hij mag getuige zijn van de zoektocht naar de juiste woorden in deze eerste poging. In deze directheid en intuïtiviteit horen we echo's van Hendriks songwritingheld Elliott Smith. De sessie werd opgenomen in de huiselijke studio van Koen Gisen (Dans Dans, The Bony King Of Nowhere, Het Zesde Metaal) op een geprepareerde piano, met ducttape op de snaren waardoor het gedempte, percussieve geluid ontstond.

In dit nummer hoor je zelfs de ouders van Hendrik klarinet en fluit spelen, persoonlijker dan dat wordt het niet.

28 september 2022
Marc Alenus