Happy Dust Gang

Happy Dust Gang

Dagelijks zit onze mailbox overvol met een hoop nieuwe songs, die we nooit - zelfs niet met heel de redactie - allemaal beluisterd krijgen. En dan pik je er soms wel eens lukraak eentje uit. Eentje zoals Happy Dust Gang bijvoorbeeld. 

Ze komen uit Londen, heten Laura, Paul en Eleanor en werken voor de Londense NHS. Maar 's nachts houden ze zich dus bezig met dit soort ongein. Binnenkort brengen ze een eerste ep uit, waaruit Machine Love een eerste track is. Eerder was er al Fruitcake, dat op digitale wijze de wijde wereld werd ingestuurd. Maar nu wordt het dus menens.

Repetitie is vaste prak bij dit drietal, die beide nummers laten doorzinderen over een steeds herhalend motiefje. Maar toch vallen er de nodige details te ontdekken. Zie het als een mix van The Streets en The Happy Mondays. Of maak er zelf uw potje van. 

Tekstueel valt er geen touw aan vast te knopen. "Are you as nutty as a fruitcake?" of nog: "It's measured out in volts / This is the nuts and this is the bolts / Machine love's what I'm thinking of". Maar daar voelen wij ons goed bij, want ook aan ons eigen verstand durven we wel eens twijfelen. Dan voelt het goed om te horen dat ook anderen wel eens van het vaste paadje af durven gaan.  

Zet dit vooral luid en geniet.

LINK VOLGT

19 oktober 2022
Patrick Van Gestel