Handkerchief - Never Get Used To This Town

Handkerchief - Never Get Used To This Town

Hun recente album ‘Mutiny Ballads & Fishguarding Songs’, werd bijzonder goed onthaald. Singles They Drive by Night  en Humans Sense waren veelvuldig te horen op Radio 1.

Ondertussen heeft Handkerchief niet stilgezeten. Een nieuwe plaat is in de maak en je kan nu al een tipje van de sluier oplichten met de nieuwe single Never get used to this town, een nummer waar de lockdown sterk in doorschemert. De tekst tracht enerzijds de eenzaamheid te schetsen. De strofes mijmeren over betere tijden terwijl er stilaan een dreiging van een nieuwe onbekende doorschemert. Anderzijds valt er troost te vinden in de refreinen: “a stone gathers heat when layn among the coals and there ain’t no way around” geeft aan dat er door samen te blijven en elkaar vast te houden nog warmte te vinden is.

Het Beeld van de singlehoes is geschilderd door de Antwerpse artiest Tjébbe Van Damme en toont een nachtelijk beeld van een verlaten straat in Antwerpen. Voor de videoclip werd dan weer samengewerkt met de Nederlandse ilustrator/ fotograaf Swen Blikman die zijn interpretatie van het nummer in deze barre tijden wonderlijk verbeeldt.

Het resultaat klinkt als dat gevoel van opluchting als na een donkere nacht er toch weer licht in het oosten verschijnt.

16 januari 2021
Marc Alenus