Halehan - The Gene's Man

Halehan - The Gene's Man

Lach nooit met iemand die jeans draagt. Hij doorziet alles.

Nadat een vriend op school een opmerking maakte op zijn ‘denim on denim’ outfit; wou Halehan zijn blijkbaar smaakloze kledingstijl benadrukken en begon hij “I’m the JEANS man” te zingen. Wat begon als een grap, eindigde in zijn eerste poging tot een rap song. Bij het maken van The Gene’s Man, nam Halehan een sprong in het diepe en kruidde hij zijn al eclectische muziekstijl met invloeden van Anderson Paak., Red Hot Chili Peppers (One Hot Minute) en David Bowie.

In wat klinkt als een parodie op old-school rap; doet Halehan zich voor als een onzeker personage dat zich voordoet als een stoere jongen die zijn kritiek uit op de “gefotoshopte gezichten, grote dure auto’s en natte dromen” - zeggende “Het spijt me, maar dit voelt onwerkelijk.”

Het lied is geschreven tijdens Covid, waarbij sociale media de enige manier waren om een inkijk te krijgen in het leven van andere mensen, maar zoals we allemaal weten, toont die niet de werkelijkheid.

Het nummer is gearrangeerd door Halehan, Halibab Matador (Yellow Straps) en “longtime” medewerker Morgan Le Grelle.

The Gene’s Man is de eerste single van Halehans nieuwe, derde ep die uitkomt in oktober. Later, in 2022, moet een eerste album volgen.

27 augustus 2021
Marc Alenus