Guy Verlinde - Dance Through The Night

Inlandse Maatjes

Guy Verlinde - Dance Through The Night

Vandaag is het Wereld Zelfmoord Preventie Dag en lanceert Guy Verlinde zijn nieuwe single. Wat het een met het ander te maken heeft, lees je hieronder.

Acht jaar geleden verloor Guy Verlinde een goede vriendin die uit het leven stapte. Hij schreef voor haar Dance Through The Night en speelde het op haar herdenkingsdienst. Het duurde nog een hele tijd voor hij de kracht vond om het nummer op te nemen, maar uiteindelijk verscheen het op zijn album ‘All Is Forgiven’, de plaat die eerde dit jaar uitkwam.

Verlinde: “Bij zelfmoord vragen we ons vaak af, of we genoeg hebben gedaan, of we het konden vermijden. Maar eigenlijk is dit zinloos en naast de kwestie. Het is misschien enkel een ijdele poging ons geweten te sussen. Het enige wat we kunnen doen is de herinnering levendig houden, ook al is dat niet altijd eenvoudig en ebt de pijn traag weg...Ik hoop dat het lied en de videoclip een hart onder de riem kan betekenen voor mensen die iets gelijkaardigs meemaakten als ik. En dat door de single en video te lanceren op Wereld Zelfmoord Preventie Dag, het thema extra aandacht kan krijgen.”

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan hier terecht. Wil je Guy Verlinde live zien, dan vind je hier op zijn website waar en wanneer hij speelt.

9 september 2019
Marc Alenus