GRZLY - 'Harmed And Dangerous'

GRZLY - 'Harmed And Dangerous'

Na jaren in bandjes gezeten te hebben als Reliance, F.A.L.L., The Mooze Men, No Reason Why en The Black High vielen na dik twintig jaar de puzzelstukken voor vaste waarden Wedz (gitaar) en Bob (drums) met GRZLY eindelijk op de plaats, toen begin 2020 zangeres Peggy (Bliksem, Astrosonic) de groep vervoegde. Toen de band eind van datzelfde jaar nog op zoek moest naar een nieuwe bassist, kwam al snel Freya (Ordeal, Patriarch, Unleash the fury...) op de proppen. 

Na eerder in 2019 al een ep uitgebracht te hebben met Peggy Meeussen als gast op enkele nummers, werd met de nieuwe bezetting de stilte van de pandemie gebruikt om zich te focussen op muziek en een nieuwe ep, ‘Harmed And Dangerous’.

Verwacht je aan een stevige brok energie. Niet voor niets duidt de band zichzelf als volgt: “If you like Orange Amps, groovy hardrock and Orange Goblin or Sasquatch sounding bands you’ll like GRZLY”. Vier nummers staan er op ‘Harmed And Dangerous’ en alle componenten voor een wild feestje zijn aanwezig: laaggestemde gitaar, pompende bas, knallende drums afgeroomd met de stem van Peggy, die nog steeds staat als een huis.

Deze eerste kennismaking smaakt naar meer en we hopen dan ook dat we de band ergens in 2021 op een podium mogen tegenkomen, want ze hebben al heel wat op de planning staan, waaronder Rock Mastentop, Retie Rock ten Dijkrock. Ga dit  snel ontdekken.

12 februari 2021
Bert Gysemans