#Grungefavs - Paw - Jessie (1993)

#Grungefavs - Paw - Jessie (1993)

Iedere generatie zijn genre(s). We hebben er al een boel zien passeren en overal hebben we favorieten aan overgehouden die we zijn blijven koesteren. Ook nadat de hype ver over was en - zoals meestal - ook de marketing er de gretige tengels had in gezet. Een weekje grungefavorietjes en de kroonkoningen 'Nevermind' en 'Ten' laten we met opzet buiten beschouwing. Want hoe goed ze ook zijn, de overkill aan airplay maakt dat we ze wel even kunnen missen.

Voor ons één van de allerbeste grungenummers ooit gemaakt, maar tevens een van de minst gekende. Tussen de mazen van het net geglipt.

Spijtig, want de single Jessie is een hele straffe, die ergens laveert tussen metal (zeker in de intro), hardrock (de zang) om dan in een heerlijk melodieus refrein verzeild te raken en even verder een bijna country-bruggetje te hanteren. Alle hoeken van de kamer worden verkend.

Zanger Mark Hennessy met een potige scheur, wellicht over zijn hond. Had meer in moeten/kunnen zitten want op twee lp’s en een soort van reünie-lp in 2000 na, is er weinig blijven hangen van Paw.

Vandaag is Hennessy nog actief als zanger bij Godzillionaire en doctoreerde hij in de literatuur. Maar dit is een zeer straffe grungesong die je niet makkelijk loslaat, eens hij de weerhaakjes uitgegooid heeft.

18 december 2021
Laurens Leurs