Groezrock 2013: Russ Rankin

Achtergrond

Vorig jaar schitterde het opnieuw herenigde Good Riddance wat zenuwachtig op het grote Groezrockpodium en deze editie mogen we frontman en punkrock-legende Russ Rankin voor de vijfde keer verwelkomen in Meerhout.

Groezrock 2013: Russ Rankin



Russ Rankin mag zeker en vast gerekend worden tot één van de meest invloedrijke frontmannen binnen het genre. Naast zijn werk voor Good Riddance deed hij namelijk ook zijn best bij Only Crime en zijn solo album 'Farewell Catalonia' kwam vorig jaar uit onder luid applaus. Het zal dus ook niet verwonderen dat hij naast wat ouder werk ook zijn nieuwe plaat aan de aanwezige fans komt voorstellen.

Het solowerk van deze cultfiguur klinkt nog altijd even rauw en moet zeker niet onderdoen voor het werk dat hij doet bij Good Riddance. Zijn rasperige stem en politiek geladen teksten passen perfect bij de powerakkoorden op zijn akoestische gitaar. Dat Punkrock ook rustiger en anders kan, bewezen helden als Punkrock-folk-figuur Frank Turner al, maar dat het daarnaast zo rauw en op hetzelfde moment toch erg hartverwarmend kan zijn, dat bewijst enkel Rankin op 'Farewell Catalonia'.

Tussen 15.00u. en 15.40u. kan je je op 27 april in de akoestische tent wat bekomen van het festivalgedruis.  

24 april 2013
Lieze Neven