Groezrock 2013: Midnight Souls

Achtergrond

Aan alle mooie liedjes komt een eind, en zo ook aan dat van de Kempische formatie van Midnight Souls. Een goede maand geleden kondigden ze aan ermee te kappen. En zo gaat dus alweer een band van Europees formaat verloren in de uitpuilende archieven van Vlaams talent... Maar niet vooraleer ze Groezrock nog eens op stelten hebben gezet!

Groezrock 2013: Midnight Souls



Ze spelen enorm vroeg, deze Midnight Souls. De middernachtzielen onder de fans zullen met lome leden en een asperine voor het podium staan, maar feesten zullen ze! Dat er niet enkel traktoren en boeren in de Kempen wonen bewees deze band in een ver verleden van 2009. Meteen waren ze topfavoriet op kleine feestjes en wat later mochten ze zelfs in het buitenland op de trommels gaan slaan.

Midnight Souls staat voor brutale en energieke hardcore zonder pretentie, veel contact met de fans en een broeierige, opgefokte sfeer die iedereen toelaat even te ontladen van de dagelijkse beslommeringen.

Hun plaat 'Going Through The Motions' werd in heel Hardcore-België onthaald als één van de besten in zijn genre. Het hele plaatje gaat over de leegte die veel twintigers overvalt wanneer ze erachter komen dat ze met beide voeten in het echte leven staan, dat ze zelf beslissingen moeten nemen en verantwoordelijk moeten zijn. Een thema waar veel Groezrockers, of ze nu in lijve of mentaal nog twintig zijn, zich mee kunnen vereenzelvigen.

Het is dus vrij duidelijk waarom je om 12.10u. aan de Etnies stage post moet vatten: al wie deze levende legende uit het land van Bart Wellens en Tom Boonen nog niet live aan het werk heeft gezien moet nu zijn kans grijpen! 't Is de laatste.

24 april 2013
Lieze Neven