Groezrock 2013: John Coffey

Achtergrond

Het is nog een kleine drie weken aftellen geblazen vooraleer de hoogmis voor elke punkrock- en hardcorefan de grasgroene weides van het eens zo rustige Meerhout tot een bier - en modderpoel komt herleiden. Dat ook deze editie van Groezrock net zoals vorig jaar een legendarische tweedaagse belooft te worden, verklappen namen als het deels uit de dood herrezen Flag en de oude rotten van Bad Religion. Natuurlijk staat er op het festival ook heel wat nieuw of minder bekend talent zoals de knettergekke Utrechtenaren van John Coffey.

Groezrock 2013: John Coffey



Het gaat hier niet om de grote vriendelijke reus uit The Green Mile, de film naar het boek van Stephen King, maar over de hardcorerock band uit het land van klompen, kaas en tulpen. Ze zijn niet van de poes, deze vijf knapen. Onlangs veroverden ze Paaspop, daarvoor speelden ze Eurosonic plat en ook op de vorige editie van Speedfest wisten ze er iedereen van te overtuigen dat zij wel eens the next big thing konden worden.

Waarom uit je warme slaapzak kruipen om deze noorderburen aan het werk te zien op het Etnies Stage? Simpel: ze maken verschrikkelijk goede muziek. De Hardcorerock die John Coffey brengt is toegankelijk genoeg zodat ook mensen die niet zo’n fan zijn van al dat geschreeuw en gekrijs van een goed streepje Nederlandse muziek kunnen genieten.

De harcore invloeden zijn subtiel, net zoals de streepjes speedrock die je bijvoorbeeld in Featherless Redheads lijkt te herkennen. John Coffey krijgt maar een kleine veertig minuten om het waar te maken op dat grote podium, maar zullen hoe dan ook voor ieder wat wils brengen.

Hun laatste plaatje ‘Bright Companions’ dat via Redfield Records uit kwam en waar niemand minder dan Pelle Gunnerfelt (The Hives, Refused), achter de knopjes zat, is namelijk een gevarieerd exemplaar dat maar niet gaat vervelen. Overwin je slaap en klauwende kater en sleep je naar het festivalterrein. Spijt zal je hier niet van hebben!.

John Coffey staat op 27 april tussen 13u40 en 14u20 op het Etnies Stage.

11 april 2013
Lieze Neven