Greybound - Everything You Say Is True

Greybound - Everything You Say Is True

Jo Smeets wordt stilaan grijs, maar de debuutplaat van zijn band moet nog uitkomen.

Everything You Say is True is de eerste single uit het later dit jaar te verschijnen debuutalbum van Greybound, de band van Jo Smeets, de man die in de jaren negentig meedeed aan Humo’s Rock Rally met Sweater. Het is een nummer voor al wie houdt van tijdloze, mooie melodieën, gebracht door rasmuzikanten die van wanten weten. Fans van Wilco en The Jayhawks weten wat we daarmee bedoelen.

En dat weten de muzikanten op deze track zeker! Greybound zelf bestaat uit Smeets (zang, gitaar en bas),  Maesen (bas) en Hellofs (drums, piano, programming en zang), maar tijdens de opnames werden ook David Piedfort (gitaar), Gianni Marzo (gitaar), Stijn Ketelslegers (Rhodes) en Maarten Moesen (backings) in de studio gesignaleerd. Meer zelfs: de samenwerking beviel hen zo goed dat ze ook meewerkten aan het album dat later dit jaar verschijnt.

Daarop zullen nog een pak andere rasmuzikanten te horen zijn waaronder ook Naomi Sijmons, die u ook kent als Reena Riot. Maar eerst is er nu dus Everything You Say Is True:

3 maart 2021
Marc Alenus