Green Crow Collective - La Fête De La Mort

Green Crow Collective - La Fête De La Mort

“Tout ça sert à rien quand la fête de la mort est là”.

Wedden dat Arno goedkeurend zal knikken van hierboven als hij de eersteling van Green Crow Collective hoort? Niet dat dit een nieuwe TC Matic is, maar de mengeling van Frans en Engels en de tomeloze energie, die deze nieuwkomer tentoonspreidt, zou zeker kunnen rekenen hebben op de goedkeuring van de oude meester.

Als een op hol geslagen Turks stoombad brengt Green Crow Collective de ultieme zweetuitdrijving aan een moordend tempo, in, op, tussen en onder het publiek. Het is een vierkoppig beest dat leeft van EuroDada, een soort punk-folk noir met Midden-Oosterse invloeden. Een gipsmix van eigen bodem met een vleugje Iggy Pop, IDLES en TC Matic.

De individuele muzikanten hebben elk al de sporen verdiend: zanger Roeland Vandemoortele kan je kennen van Too Tangled; Bert Huysentruyt speelde al bij Gorki en Het Zesde Metaal en is als acteur te zien in tal van Vlaamse series en films; Andries Boone schuimde ondermeer als MANdolinMAN verschillende podia af en Mathias Moors was eerder al in de ritmesectie te horen bij Lenny En De Wespen en Stoomboot.

9 maart 2023
Marc Alenus