Great Mountain Fire - Move On

Great Mountain Fire - Move On

Het moet vooruit gaan voor Great Mountain Fire… of net niet.

Op 20 mei komt het derde album van de Brusselse band Great Mountain Fire eraan. Daarvan kregen we vorig jaar al een voorsmaakje met Look Up en nu is er eindelijk een tweede single die de titel Move On meekreeg.

Daarop klinken de vijf als Tame Impala in een jam met Parcels en l'Impératrice of als het groovy broertje van Agar Agar, zo u wilt. Move On gaat over de vergeefse poging om niet mee te lopen in het tempo van een wereld waar alles snel gaat en die mikt op verandering. De tekst hekelt de gedoemde wereld van verkeerde keuzes in kettingreactie, die - ironisch genoeg - nauwgezet het mechanisme volgen van die optimale veranderingen.

De motorische beat herinnert aan onze verslaving aan machines. De organische gitaarmelodieën komen binnen als synthetische, fluorescerende planten. Er is geen onderscheid meer tussen wat leeft en wat gefabriceerd is. De song is ook een eerbetoon aan beweging in al zijn vormen: bewegingen van energie, bewegingen van vloeistoffen, bewegingen van mensen, bewegingen van hitte, bewegingen van golven,...

Great Mountain Fire stelt het nieuwe album voor op 22/05/20 in de Botanique.

7 februari 2020
Marc Alenus