Gopedod - Sahar

Gopedod - Sahar

Probeer hier maar eens onverschillig bij te blijven!

Vandaag betreedt de sludgemetalformatie Gopedod uit Bonheiden de arena van het politieke debat met nieuwste single Sahar, een intense aanklacht tegen de huidige apathie ten opzichte van de vluchtelingenproblematiek. Het is een sonische wake-up-call, waarbij de rauwe, ongepolijste energie de luisteraars wil confronteren met de urgentie van de situatie: ER GAAN MENSEN DOOD!

Gopedod, dat bekend staat om de DIY-aanpak en onafhankelijke geest, heeft Sahar volledig zelf opgenomen, geproduceerd en gemixt. Het duo nodigt het publiek uit om de kracht van Sahar te ervaren en hoopt dat de boodschap van het nummer resoneert en aanzet tot reflectie en dialoog.

Sahar is geen op zichzelf staande single, maar maakt deel uit van de vier songs tellende ep 'Power Blackout', die later dit jaar uitkomt. Alle songs lijken gebaseerd op de professionele ervaringen, die August Corthouts (Aufhebung en Eating Rainbows) en Nick Symoens (Shame Statues, Maquillage en Eating Rainbows) hebben opgedaan tijden het werken met vluchtelingen. Ze dragen het hart duidelijk op de juiste plaats. En dat hart klopt fel en hevig.

26 januari 2024
Marc Alenus