Goldkimono - Hello

Goldkimono - Hello

Op 14 oktober speelt deze Nederlandse ster in Café Maison Du Peuple in Brussel.

In Nederland gaat het alvast super voor Goldkimono. De band, bekend van To Tomorrow en Firestone (van Kygo) heeft een mooie zomer achter de rug en op 30 september staat hij in een reeds lang uitverkochte Paradiso (grote zaal). Begin september trekt Goldkimono naar Hamburg, waar ze twee shows spelen op het Reeperbahn showcasefestival en in oktober speelt de band een eerste Belgische show van het najaar.

Om het eind van de zomer te vieren, komt Goldkimono nu met Hello, een song die enigszins lijkt op Under The Bridge met strijkers en een laidback beat, geleend van Bran Van 3000. Maar laat je niet in trance wiegen! Achter de tekst zit een serieuze boodschap.

“De wereld is de laatste tijd behoorlijk gek geworden. Hello spreekt hierover in een observatie die een licht schijnt op de sociale en politieke onrust van de afgelopen jaren. De coupletten beschrijven de ongelukkige maar voortdurende verdeeldheid in de samenleving met betrekking tot kleuren en politieke ideologieën. Terwijl het refrein onze zoektocht naar eenheid en verbinding herhaalt, gevangen in de tekst 'Brother hello, Sister hello'. Over het geheel genomen geeft het commentaar op de status quo en herinnert het ons eraan dat het antwoord in de gemeenschap ligt. Het nodigt ons uit om deel te nemen aan een zinvoller gesprek over de wereld en onze rol daarin”, aldus het persbericht.

27 augustus 2023
Marc Alenus