Golden Silvers

Achtergrond

Wie Golden Silvers nog niet kent, checkt best even de single True Romance op YouTube. De bijhorende videoclip is een knipoog naar Raspberry Beret van Prince en dat hoor je ook aan hun muziek. Fris, dansbaar en heel erg jaren tachtig.

Golden Silvers



Een sound die zanger en toetsenist Gwilym Gold, bassist Ben Moorhouse en drummer Alexis Nunez ontwikkeld hebben door te experimenteren met jazz, blues, punk en reggae. Maar hun invloeden gaan zelfs nog verder dan dat of zoals ze het zelf zeggen: "Golden Silvers is helemaal geen typische indieband. We willen gewoon zoveel mogelijk mensen bereiken met onze muziek."

Om snel ervaring op te doen, richtten de drie jongens Bronze Club op waar ze hun eigen optredens en die van bevriende groepen organiseren in het hippe Londense Shoreditch. Vorig jaar wonnen ze de Glastonbury Emerging Talent Competition en hun in mei dit jaar verscheen debuut 'True Romance' toont een andere kant van de groep met rustige nummers als Another Universe of My Love Is A Seed That Doesn't Grow. Een lichte teleurstelling, want Golden Silvers zijn toch op hun best als ze er wat vaart achter zetten.

Wij kijken er alvast naar uit om op donderdag 20 augustus Magic Touch en Queen Of The 21st Century live in de Club van Pukkelpop te kunnen horen.

En daar krijgen ze bovendien de kans om ons ook van de kwaliteit van de andere nummers te overtuigen.

12 augustus 2009
Simon Vrebos