#Go-Betweens - Robert Forster - Leave Here Satisfied (1990)

#Go-Betweens - Robert Forster - Leave Here Satisfied (1990)

Het was single Bachelor Kisses die ons bekeerde tot The Go-Betweens. Die klonk immers als zoete honing voor een roedel beren en onze fascinatie en eeuwige bewondering voor deze Aussies was geboren.

Wie A zegt, moet ook B zeggen. Wie dus Grant McLennan zegt, moet ook Robert Forster laten passeren

En dat doen we met heel veel plezier, want de vocale tegenhanger van Grant McLennan in The Go-Betweens, Robert Forster? heeft ook een solo-output om U tegen te zeggen. Alleen is de halve wereld zich daar helemaal niet van bewust.  Nochtans mag u om het even welke plaat (het zijn er intussen zeven) van Robert Forster (de fysieke Art Garfunkel van het tweetal) uit de kast trekken. U zal er zich geen buil aan vallen.

Wij kiezen voor het trage en heerlijk slepende Leave Here Satisfied van zijn solodebuut in 1990, alwaar duidelijk wordt waarom hij binnen The Go-Betweens, meestal verantwoordelijk was voor de ietwat meer donkere noot. Hij had dan ook de gepaste begeleidingspartners uitgepikt om hem in deze te begeleiden. Wat te denken van Thomas Wydler en Mick Harvey, in een ander leven ook wel gekend als Bad Seed, begeleiders van die andere vrolijke, Australische jongen Nick Cave.

20 oktober 2021
Laurens Leurs