#Go-Betweens - Jack Frost - Thought I Was Over You (1991)

#Go-Betweens - Jack Frost - Thought I Was Over You (1991)

Het was single Bachelor Kisses die ons bekeerde tot The Go-Betweens. Die klonk immers als zoete honing voor een roedel beren en onze fascinatie en eeuwige bewondering voor deze Aussies was geboren.

En alsof een popgroep én een solo-output nog niet volstond, ging Grant McLennan ook nog eens in een ander project van slag met Steve Kilbey van nog een andere Australische supergroep: The Church.

Het project ging van start onder de naam Jack Frost met een behoorlijk goede projectplaat als gevolg, geschreven en opgenomen in goed twee weken door een Go-Between en een Church-ganger. Een beetje uit de comfortzone van de respectievelijke groepen, maar toch ook geen brutale stijlbreuk met waarin ze beiden excelleren: popliedjes.

De plaat werd volledig door hen ingespeeld, op enkele strijkers en blazers na. Er zou vijf jaar later nog een tweede (en laatste) Jack Frost-plaat volgen, ‘Snow Job’, maar die klonk aanzienlijk meer The Church, aangezien derde lid Tim Powles ook een Churchganger was.

Maar het ging hier over Thought That I Was Over You, een ballad met enig drama, netjes door de twee stemmen afgewisseld. We laten een akoestische live versie zien. Vergeet de dorky inleiding van tv-host Brad Garrett en geniet van de stemmige ballade van twee vooraanstaande stemmen uit het Aussie rocklandschap.

22 oktober 2021
Patrick Van Gestel