Glints - Lemonade Money

Inlandse Maatjes

Glints - Lemonade Money

Lemonade Money is de VOLGENDE single waarmee de Belgische hiphopband Glints naar buiten komt: een gedurfde mengeling van verschillende genres. Dit is alleszins al een veelbelovend voorsmaakje van het komende album dat verwacht wordt in de loop van volgend jaar.

 

“Fuck champaign, we’ve got lemonade money!” Met andere woorden: wees niet jaloers op wie het beter heeft, maar wees blij met wat je hebt. Het perfecte motivatielied dus. Blijf doorgaan. Je wordt beloond.

“Keep your eyes on the road when you run”  Met hun duidelijke stay positive-attitude is het de bedoeling van zanger Jan Maarschalk Lemmens en de bandleden om mensen te tonen nooit op te geven, ondanks alle tegenslag in het leven.

Strofes, die verschillende situaties beschrijven (zoals gedumpt worden, een moeilijke en zware job,...), worden aan sneltempo gerapt, maar het refrein met de eigenlijke gedachte achter het lied wordt aan een nog hoger en meer aanstekelijk tempo gebracht, dit alles ingekleurd met oosterse tinten. We kunnen het dus uiteindelijk samenvatten als een gewaagde mix van allerlei elementen die ook nog een goede afloop kent.

Dit is zeker niet het eerste teken van leven van deze groep. Zo brachten ze onder meer al songs als Dread en Bugatti uit. Deze nieuwe single zal deel uitmaken van het album, dat in de winkels zal liggen vanaf 6 maart 2020. Stip het alvast in uw agenda!

20 november 2019
Hannah Vandenbogaerde