Glimps 2012 - deel 2 - Beter een goede buur...

Achtergrond

Tijdens de twee dagen van Glimps kan je in Gent het interessantste aan nieuwe bands uit Europa zien en horen. Alle groepen aan het werk zien, is onmogelijk, maar wij van Damusic zetten graag het kompas uit. In drie delen nemen we je mee langs het parcours. In een tweede deel doorkruisen we onze buurlanden.

Glimps 2012 - deel 2 - Beter een goede buur...



Alamo Race Track (NL)

Al veel te lang en veel te goed bewaard Nederlands geheim, dat al meedraait sinds 2001 en steeds weer weet te verrassen. Hun laatste, ‘Unicorn Loves Deer’ is een pareltje. En dat weerspiegelt zich op een podium waar de ingetogen, fluweelzachte rock van deze Hollanders vaak nog meer tot zijn recht komt, zoals wij vorig jaar op Eurosonic nog mochten ondervinden. Dit wordt een vroeg hoogtepunt. Daar kan je vergif op innemen.

Vrij 14/12 – Zaal Miry – 20.00-20.40 uur

Me & My Drummer (D )

Wie denkt dat er bij onze oosterburen enkel hoempapamuziek en slechte metal wordt gemaakt, moet dringend eens kennismaken met het duo Charlotte Brandi en Matze Pröllochs. Zij zingt en beroert de toetsen en hij…ja hij drumt. Samen maken ze dromerige indiepop die je op zeer on-Duitse manier zal ontroeren. Don’t Be So Hot zingen ze in hun laatste single, maar dan hebben ze het vast niet over zichzelf.

Vrij 14/12 –Trefpunt – 20.30-21.10 uur

yclorama ( L )

Laat je onderdompelen in de instrumentale psychedelica van Cyclorama. Geen gedoe, geen geleuter. Gitaren die razen, bassen die bulderen, drums die donderen. Al de rest volgt daaruit. Wie het heeft voor de huidige radiorock kan zich best onthouden. Want Cyclorama houdt er niet van dat hun muziek wordt afgetopt. Janken, kreunen en piepen moeten ze. Heerlijk om de eerste nacht mee in te gaan.

Vrij 14/12 – Charlatan – 00.10-00.50 uur

Jungle By Night (NL)

Jungle By Night komt uit Nederland met de plaat ‘Hidden’ onder de arm. De negenkoppige groep speelt instrumentale muziek en brengt een mix van afrobeat, funk, rock en dub. Live staan ze bekend om hun opzwepende en meeslepende set en speelden ze al Lowlands en Polé Polé plat. Glimps volgt gegerandeerd.

Za 15/12 – Charlatan – 20.20-21.00 uur

Camera ( D )

Nee, we gaan ze hier niet vernoemen, de krautrockgrootheden waarmee Camera al mocht spelen. Dit trio verdient trouwens beter dan de schaduw van die namen. Dit zijn soundscapes  waarin je met plezier zult verdwalen. Nu eens ingetogen, dan weer uitbundig, maar vooral bijzonder origineel en spannend. Nog eentje waar wij bijzonder naar uitkijken dus.

Za 15/12 Handelsbeurs – 23.20-00.00 uur

WIN!!

Wil je gratis naar GLIMPS? Dat kan, tenminste als je de buurlanden van België kent die artiesten afvaardigen naar GLIMPS op 14 én 15 december 2012. Snel naar de site van GLIMPS, en dan dan een mailtje naar win@damusic.be met als onderwerp GLIMPS 2012 en in de body van je bericht een lijstje van de landen en je gegevens.

Patrick Van Gestel - Patrick Blomme - Marc Alenus

9 december 2012